Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursai

Paskelbė: , 2023-05-19

Gegužės 17-19 dienomis I gimnazijos klasių mokiniams vyko Krašto apsaugos bei Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos inicijuoti pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursai. Jų metu mokiniai mokėsi suteikti pirmąją medicininę pagalbą, susipažino su šaudybos ir ginkluotės pagrindais, atliko įvairias išgyvenimo gamtoje užduotis, klausėsi paskaitų pilietiškumo temomis, dalyvavo žygyje po Pabradės apylinkes. Mokymus vedė Lietuvos šaulių sąjungos 10-tos rinktinės šauliai Neringa Knyvienė, Karolina Savickytė, Reda Vaičiulienė, Marijus Ilaras ir Jurgita Kasteckienė, pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kurso koordinatorė.

Svarbu, kad mokiniai žinotų, koks yra piliečių vaidmuo valstybės gynyboje, nacionaliniame saugume, turėtų praktinių įgūdžių,- sakė Lietuvos šaulių sąjungos 10-tos rinktinės šaulė, pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kurso koordinatorė Jurgita Kasteckienė.

Planuojama, kad nuo 2023-2024 m.m. 3 dienų trukmės kursas bus privalomas I gimnazijos klasių mokiniams ir organizuojamas kasmet.