2022 m. dalyvavome sveikatinimo projekte „Aš galiu!“

Paskelbė: , 2022-12-24

Neabejojama, jog pandemijos laikotarpis visame pasaulyje turėjo didžiulę įtaką vaikų emocinei sveikatai, tai patvirtina moksliniai tyrimai, atlikti įvairiose pasaulio šalyse, o taip pat ir Lietuvoje. Todėl labai svarbu ne tik palaikyti emocinį paauglių stabilumą, normalizuoti esamus stiprius emocinius išgyvenimus ir psichologinių traumų pasekmes, bet ir mokyti paauglius psichologinio atsparumo susiduriant vis su naujais gyvenimo iššūkiais, bei siekti pajusti bendrumo jausmą, kuris suteiktų vaikams daugiau saugumo.

2022 m. balandžio – gruodžio mėn. gimnazijoje buvo įgyvendintas Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos sveikatinimo projektas „Aš galiu!“, kuris gavo finansavimą iš Švenčionių rajono savivaldybės administracijos. Sveikatinimo projektas, skirtas 5-8, I-IV, socialinių įgūdžių ugdymo klasių mokinių psichikos sveikatos stiprinimo, savižudybių ir smurto prevencijai. Jo vykdymo metu buvo siekiama stiprinti mokinių pasitikėjimą savimi, savimonės, bendrystės, komandos telkimo, kokybiško ir dėmesingo bendravimo, patyčių, nerimo, streso valdymo įgūdžius vykdant sveiką gyvenseną įtvirtinančias veiklas. Šį sveikatinimo projektą rengė ir koordinavo gimnazijoje socialinė pedagogė Natalija Volujevič ir psichologė Violeta Šestakovskienė.

Džiugu, kad sveikatinimo projekto ,,Aš galiu!“ vykdymo metu įsigytos priemonės, paslaugos pagerino gimnazijos galimybes organizuoti įdomias, įtraukiančias ir naudingas veiklas mokiniams, sustiprino bendradarbiavimą su partneriu – Švenčionių r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuru. Projekto dalyviai patobulino socialinę, emocinę kompetenciją.

Švenčionių r. Pabradės ,,Ryto“ gimnazijos vyr. socialinė pedagogė Natalija Volujevič